Hoe groot denk je

Ga naar de inhoud

Hoe groot denk je

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 26 juli 2018
Wil je heel rijk worden en groot succes kennen, dan moet je groot denken en groot doen. Wil je bijvoorbeeld de politiek in, dan moet je als Nederlander naar Den Haag gaan en daar jezelf laten zien. Wil je een grote succesvolle  ondernemer worden, dan zijn je beste kansen te vinden in de kringen rondom de rijken. Die kunnen je financieren zonder al te veel rompslomp. Die kunnen je ook aan deals helpen en je in contact brengen met de juiste mensen.
Het hoeft niet zo te gaan, maar je maakt het je wel makkelijker als extreem rijke ondernemers je kennen.
Je moet dan de feestjes langs en je moet lobbyen.
Ooit was ik van mening dat ik dat ook allemaal leuk vond. In 2011 koos ik echter heel bewust een andere route.
Ik heb nog altijd het idee van mezelf dat ik veel meer kan, maar ik op dit moment mis de ambitie om vooraan te willen
staan. Je leeft maar één keer en hoewel ik het concept van geld bijzonder interessant blijf vinden, heb ik mijn ambitie om een miljoen+ per jaar te verdienen losgelaten.

Ik ga nu niet verklaren dat ik dat definitief losgelaten heb, maar toen twee jaar geleden een collega de heilige overtuiging had dat hij goud in handen had, heb ik hem laten lopen. Achteraf bleek hij inderdaad goud in handen te hebben. Ik gun het hem van harte. Ik had die heilige overtuiging niet en miste ook de energie om daar vol voor te gaan.
Ik ben ontzettend blij voor hem dat het gelukt is. Jaloers ben ik niet. Ik zie hoeveel hij er voor moet doen en ik weet van mezelf dat ik dat op dit moment en de afgelopen twee jaar niet wil(de) opbrengen.
Ooit was dat anders, maar ik koos er voor om mijn kinderen op te zien groeien tot volwassenen. Ze zijn nu uit aan het vliegen. Misschien heb ik binnenkort toch weer meer tijd en energie voor iets groots.
Achter in mijn hoofd blijft het namelijk wel prikkelen. Aan de andere kant ben ik zo blij met mijn huidige leven dat het wel heeel interessant moet zijn om dat (deels) los te willen laten.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud