Jong oud, of oud jong
Wandelen, genieten of een marteling?
Ik had laatst een bijeenkomst in centrum Amsterdam, ongeveer 2 kilometer vanaf het Centraal Station.
Het was 08:00 uur in de ochtend en zo'n 24 graden Celsius. In mijn ogen ideaal wandelweer. Er waren 40 minuten om die 2 kilometer te overbruggen. Niet echt een uitdaging dus.
We waren met z'n tweeën, en ik met mijn 50 jaren was de oudste van de twee. De ander was een 'jongeman' van 48.
Dus wij aan de wandel.
Voor mij was het genieten.
Voor de ander een marteling.
Hij wilde halverwege niet verder. Het ging gewoon niet meer.
Hoe is het mogelijk dat je als 48 jarige persoon, die zichzelf gezond noemt, niet eens twee kilometer kan wandelen?
Het verschil tussen ons is slechts 15 kilo.
Hij weegt 15 kilo meer.
En dan is ineens 24 graden Celsius veel te warm.
Daarbij was hij tot 4 jaar geleden aan het sporten, maar dat was tot vier jaar geleden.
Iedereen die op leeftijd komt, zal ergens in zijn of haar leven constateren dat ouderdom toeslaat en dat bepaalde zaken niet meer gaan.
De realisatie dat het minder gaat, is soms heel geleidelijk. Zo sprong ik als tiener 1,75 meter hoog, maar als 45 jarige haalde ik nog slechts 1,50 meter en als 50 jarige was ik laatst blij met 1,45 meter. Op mijn vijftigste ben ik echter nog wel altijd aan het hoogspringen!
Ik realiseer me al jaren dat het steeds iets minder gaat, maar de grote schok is me tot op heden bespaard gebleven.
De 48 jarige die met me mee wandelde, werd er ineens keihard op gewezen dat je lichaam minder kan naarmate je ouder wordt. Maar hij werd er tevens op gewezen dat het probleem niet ouderdom was. Immers ben ik twee jaar ouder.
Conditie en gewicht spelen een veel grotere rol.
Door zijn gebrek aan conditie en zijn iets te hoge gewicht is hij in feite een vroege zeventiger geworden, terwijl ik een late dertiger ben.
En dat komt aan als een onverwachte dreun in je maag.
De vraag is, wat ga je met die kennis doen?
Ga je zoiets accepteren?
In dat geval laat je het zoals het is en zal je je moeten realiseren dat je voor je zestigste in een elektrisch karretje dreigt te geraken.
En als dat eenmaal dan zo ver is, dan is er niets meer aan te doen. Maar als je nu op je 48e constateert dat je conditie zo slecht is, dan kan je er nog wel wat aan doen. Ik vraag me af hoeveel mensen 15 jaar voor het zo ver was het immobiel raken hadden kunnen voorkomen door hun leven aan te passen...
Je conditie verbeteren is dus belangrijk, en als je dat doet, dan gaat je gewicht waarschijnlijk ook omlaag. Je kan dat ongetwijfeld extra steunen door een bewuster voedingsgedrag.
Op www.afslankenonline.com heb ik een gratis E-boek aanbieding staan van een methode die bij mij 10% van mijn gewicht scheelde in slechts 30 dagen.
Ondertussen at ik voor mijn gevoel meer dan voorheen!
Als u meer nodig heeft dan een E-boek en u wilt ook ondersteuning in de juiste voeding, dan kan deze methdoe u ook helpen. Ik gebruik zelf het ontbijt van deze methode. Zo krijg ik iedere dag precies hetzelfde binnen tot het 12:00 uur is en ik aan de lunch ga. Voor mij werkt het en ik weet al een jaar lang de 66 kilo vast te houden, daar waar ik eerst tussen 70 en 73 kilo schommelde.
http://nuafslanken.myvi.net/
Tom Lassing
www.succesverhaal.nl
www.marketingcursus.com
Wilt u een vriend wijzen op deze gratis Succesverhaal nieuwsbrief, verwijst u dan graag naar www.succesverhaal.nl