Mijn droomhuis

Ga naar de inhoud

Mijn droomhuis

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal motivatie · 22 mei 2020
Tags: droomhuissparenbeleggenactie
In 2003 kwam ik als klant in het huis waar ik sinds 2011 in woon.
Ik sprak toen in de vroege avond met de toenmalige eigenaar de woorden uit dat dit toch wel mijn droomhuis zou zijn.
Acht jaar later kocht ik de woning.
Het gekke is, pas na de aanschaf realiseerde ik me dat het PRECIES die woning ook was.
Ik vond het namelijk zo raar dat ik bepaalde delen van het huis en de tuin al zo bekend voelde aankomen. Ik was echter mijn bezoek van 2003 min of meer vergeten, tot ik na gericht zoeken de factuur weer zag en me het gesprek met de eigenaar weer herinnerde.
De afgelopen twee weken zijn we flink aan het verbouwen geweest. Met zes man sterk kwamen ze breken, schilderen, bouwen.
Het was toch wel voor enkelen van hen hun droomhuis.
Dus ik vroeg... wat doe je daar dan mee?
Ga je het daadwerkelijk nastreven, of blijft het een droom en alleen dat?
Eén van de mannen was er wel uit. Hij staat in de rij bij DeGiro en is één van de 30.000 mensen die binnenkort een rekening kunnen openen.
Hij wil er dus wat mee doen, maar ik waarschuwde hem al dat hij groot gevaar loopt zijn investering te verliezen. Zijn verwachting is namelijk dat hij zijn geld in twee jaar gaat verdubbelen.
Het is niet onmogelijk, maar zeer onwaarschijnlijk. Het is namelijk zijn eerste poging op de beurs.
90% verliest en wel gemiddeld 2% per maand. Waarom zou juist hij dan een werelds rendement kunnen halen? Wat neemt hij mee om dat voor elkaar te krijgen?
Helaas voor hem vertrouwt hij op de marketing van algoritme aanbieders. De realiteit is dat het verlies bij die aanbieders niet alleen gemiddeld groter is, maar ook sneller komt.
Gemiddeld binnen drie maanden ben je je inleg kwijt, maar dan heb je het hun laten doen. Doe je het zelf, dan duurt het vaak iets langer, omdat je met eigen geld nu eenmaal voorzichtiger bent. (een betere opzet is deze)
De andere werkmannen hoorden dat aan en gaven aan NIETS te doen met beleggen. Nu, dan blijft het dus inderdaad een droom, want dan blijven ze uurtje factuurtje werken en op die manier kom je er nooit.
Door je geld voor je te laten werken, maar dan met een reëel beeld van wat er qua percentages mogelijk is, kan je wel voor elkaar krijgen wat je maar wilt, als je het de tijd maar geeft.
Ik was zelf 46 toen ik mijn droom verwezenlijkte. Ik had er toen al 25 jaar over gedaan.
Het kan sneller, maar dan moet je écht iets uitvinden waar de wereld op zit te wachten. Een unieke app, of een act als je komiek bent. Of je moet een talent hebben om te acteren of te voetballen en daar dan op binnenlopen.
De kans op die speciale weg is vrij klein. De meesten van ons zullen die 25 jaar nodig hebben... Maar zeg niet dat het niet kan, want dat is onzin.
Het kan, maar wat heb je er voor over en hoe voorzichtig ga je onderweg zijn?


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud