Opleiden en afdanken

Ga naar de inhoud

Opleiden en afdanken

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 21 juni 2018
Ik heb nu enkele voorbeelden gezien van hoe Engelse en Amerikaanse goeroe 'opleiders' veel geld vragen voor een opleiding tot bijvoorbeeld vastgoed verkoper en je dan graag gebruiken voor de promotie van 'hun' bedrijf. Zodra je echter de euvele moed hebt om dan uiteindelijk ook voor jezelf te beginnen, dan is de vriendelijkheid over.
Je krijgt geen omzetdeling meer en er gaat een mail uit naar de partners dat je op de zwarte lijst staat.
De grote vraag is dan of je het zonder die organisatie waar je alles leerde nog wel kan maken.
Als zo'n Engelse of Amerikaanse ondernemer je wil opleiden en je dan wil inzetten voor de eigen onderneming dan streelt dat je ego. Je bent echter geen ondernemer, je bent onbetaald of slechtbetaalde medewerker van die slimme ondernemer. Het is de vraag of je er per saldo nog wel gaat uitspringen. Immers moet je zwaar voor de opleiding betalen. Daarna ga je klanten aanbrengen en krijg je omzetdeling... tot ze je eruit knikkeren.
Ze kotsen je uit als je zelf iets probeert op te zetten. Dan ben je ineens een ongewenste concurrent.
Helaas schering en inslag.
Ik ben nog niet zo ver dat ik ook de namen wil noemen, want veel slachtoffers zijn bang voor de juridische financiële kracht van de opleider. Die heeft geld zat om de beste advocaten voor zich te laten werken om de dure opgebouwde 'goede' naam te beschermen.
Voor u een dure vastgoedcursus gaat volgen, vraag u dan af waarom u die wilt volgen. Als het is om de opzet te kopiëren, realiseer u dan dat u dan niet voor die persoon moet gaan optreden, want dan komt je eigen onderneming nooit van de grond. Bouw het zelf op, of kies er bewust voor om loopje te blijven van de goeroe. Beide kan niet.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud