Rijke slachtoffers

Ga naar de inhoud

Rijke slachtoffers

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 7 november 2019
Tags: vluchtelingslachtoffermens
Het valt me op dat steeds meer rijke mensen (minstens miljonair) zichzelf als slachtoffer in de maatschappij zien. De hoge belastingen zijn alleen tegen hen gericht, de influx van buitenlanders is puur tegen hun rijkdom gericht en de pers is extreem links en geeft hen geen ruimte om hun beeld van de wereld een seconde tijd te geven.
Ondertussen verdienen ze extreem veel geld en worden ze rijker en rijker. De inkomens- en welvaartkloof wordt groter en groter. Blijkbaar valt het financieel gezien dus wel mee met dat slachtofferschap.
Nu ben ik ook in de gelukkige omstandigheid dat ik tot de rijke groep behoor, maar ik mis blijkbaar het slachtoffer gevoel.
Ik zou tegen die rijke slachtoffers willen zeggen dat ze moeten stoppen met janken en zich weer eens als mens moeten opstellen. Kom uit die ivoren toren en leef je eens in in de wereld van een vluchteling. Ook een economische vluchteling is dat niet geworden omdat het leven zo leuk was in eigen land.
Als we het over slachtoffers hebben, dan hebben die mensen heel wat meer recht van spreken.
Wat doe jij als miljonair om het die mensen het in hun eigen land beter te laten hebben?
Of ben je alleen maar aan het klagen en zet je je energie alleen maar in om zelf meer geld te verdienen en vervolgens te klagen over hoe slecht het toch wel niet in ons eigen land gaat?
Wordt het niet eens tijd dat ook de rijken weer mens worden?

PS: Ik ben ook niet onder de indruk van een miljardair die een miljoen aan goede doelen weggeeft. Waarom heeft die miljardair 1.000 miljoen of meer nodig? Geef 990 miljoen van je miljard weg en ik ben onder de indruk. Met tien miljoen op de bank kan je nog altijd heel behoorlijk leven. Meer heeft een MENS niet nodig.Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud