Spierkracht

Ga naar de inhoud

Spierkracht

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal motivatie · 2 april 2020
Tags: Spierkrachtgezondheidvoedsel
Ik wil even iets opmerkelijks met u delen. Iets dat misschien u nu ook gaat opvallen, nu ieders leven is veranderd vanwege de Corona maatregelen.
Ik had tot 2001 een 'gewoon' leven. Ik had een full time baan en een eigen huis. Ik was een jonge dertiger en dacht dat ik redelijk gezond en sterk was. We kochten in 2000 een nieuw huis en we kochten voor in de tuin een prachtig ornament dat ik niet alleen kon tillen.
Mijn jongste dochter woont nu in dat huis en ze was dat prachtige ornament in de tuin meer dan zat.
Het moest weg.
Ik ben nu 55 en ze hadden dat ornement met de nodige moeite in de garage gezet. Ik was benieuwd hoe zwaar dat ornement ook alweer was en voor de gein probeerde ik het op te tillen. Het verrassende was, het was geen enkel probleem!
Ik tilde het gewoon op!
Dat terwijl ik het twintig jaar geleden als jonge man écht niet getild kreeg!
Wat is er veranderd?
- Ik ben bewuster gaan leven en beweeg nu ook bewuster. Toch zijn mijn prestaties op bijvoorbeeld hoogspring gebied aanzienlijk slechter geworden. Ik sprong toen nog over de 1,65 meter, terwijl ik nu moeite heb met 1,40 meter. Mijn explosieve kracht is aantoonbaar aanzienlijk afgenomen, maar mijn kracht waarbij ik niet explosief hoef te zijn is enorm toegenomen.
Wat er vooral ook veranderde is dat ik nu bewust minder lang op een stoel zit. Ik eis van mezelf dat ik een bepaalde tijd per dag beweeg. Na een uur zitten, minstens een half uur bewegen. Als ik eens twee uur zit, dan ook echt een uur bewegen.
Het hebben van een grote tuin is daarbij wel makkelijk. Daar is altijd wat in te doen, zeker als je jezelf bepaalde eisen stelt in het hergebruik van materialen. Ik zet bijvoorbeeld nooit groenafval aan de weg. Alles gaat terug de tuin in en moet ik dus iets mee doen om het te verwerken.
Gisteren heb ik bijvoorbeeld drie grote compostbakken verwerkt, inclusief het handmatig zeven van de aarde, terwijl ik twintig jaar geleden kapot moe was na slechts één kleine compostbak volledig zeven en verwerken.
Ook eet ik nu bewuster.
Ik heb meer regelmaat in mijn leven, en eet (eigen) fruit, groenten, drink geen alcohol, rook niet, en drink ook vrijwel geen frisdrank en eet en drink (normaal gesproken) heel weinig zuivel.
Het gevolg is meer uithoudingsvermogen en meer kracht. Daarnaast had ik als kind en jong volwassene altijd last van eczeem en puistjes. We begrepen indertijd maar niet waarom. Achteraf weet ik het wel. Ik deed fanatiek aan atletiek en at en dronk enorme hoeveelheden zuivel en frisdranken. Ik was rommel in mijn lichaam aan het gooien en het eczeem was het gevolg. Mijn lichaam moest die rommel kwijt. Heb je dus huisuitslag, eczeem, puistjes, etc dan is dat een teken dat je lichaam de verkeerde stoffen binnen krijgt.
Verander dan je eetgedrag maar eventueel ook de bewegingsgedrag.

Overigens neem ik ook heel bewust enkele supplementen in. Vooral Intra is daarbij voor mij belangrijk omdat deze drank mij stoffen geeft die ik in een normaal eetpatroon niet genoeg meer binnenkrijg. Als sinds begin 2001 is dat iedere ochtend een vast ritueel. Ik neem altijd een bekertje Intra.Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud