Had nu maar een verkopende website gehad

Ga naar de inhoud

Had nu maar een verkopende website gehad

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 2 april 2020
Tags: websiteondernemingonline
Enkele jaren geleden heb ik hier in mijn woonplaats samen met een andere ondernemer een actie gevoerd om lokale ondernemers serieus online te krijgen. De lokale bakker, kledingzaak, lokale duurzame supermarkt en de nodige timmermannen, schilders etc. zaten nog niet online. Hooguit hadden ze ergens een pagina met hun adres staan.
Ze deden niets actiefs aan werving of verkoop via Internet.
De actie liep op weinig uit. Er was op een winkeliers vereniging na vrijwel geen animo voor. Men zag Internet als hooguit een plek waar je een online folder kon plaatsen. Niet als een plek waar je een deel van je onderneming kan onderbrengen.
Nu zijn veel van die zaken dicht vanwege Corona. Dat terwijl ze in theorie nog best omzet zouden kunnen maken via Internet. Ze hebben dat kanaal echter nooit serieus genomen.
NU komen ze ineens met de vraag hoe ze omzet via Internet kunnen maken.
Helaas kunnen we NU weinig doen. Immers kan je nu wel een webshop neerzetten, maar ze hebben de afgelopen jaren ook geen database van klanten aangelegd. Wie gaat die nieuwe webshop bezoeken?
Dan moet je duur gaan adverteren. Maar geld is voor hen nu het grootste probleem!
Kortom, door enkele jaren geleden niet te investeren in verbreding van hun onderneming, staan ze nu op een enorme achterstand. Amazon, Zalando, Ali en Bol.com en andere vaak internationale ketens nemen hun omzet graag over...
MKB Nederland gaat heel zware tijden tegemoet en dat is niet alleen de schuld van Corona.
Corona is ook hier slechts de laatste druppel. De opkomst van die wereldspelers richting lokale omzet was al jaren een teken aan de wand. De lokale ondernemers keken er naar en stonden er bij. Nu is het voor velen te laat.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud