Het geheim van videomarketing succes

Ga naar de inhoud

Het geheim van videomarketing succes

Succesverhaal
Gepubliceerd door Lodewijk Hof in Succesverhaal ondernemen · 28 april 2017
 
Video is meer en meer de beste vriend van iedere marketeer en ondernemer. Als mensen niet het antwoord op een vraag (of wat dan ook) zoeken op Google dan zoeken ze het op YouTube. Een geweldige mogelijkheid op het gebied van videomarketing en promotie.
Nou is YouTube, net zoals Google, onderdeel van Alphabet, zijn twee zeer krachtige zoekmachines. Ze zijn in staat verkeer naar uw website te drijven. Daarnaast kunnen mensen lekker naar een film kijken (muziek, sport of de befaamde katten) of wat dan ook.
Gebruikt u deze momenten in uw voordeel? Het traditionele tv kijken neemt geleidelijk aan af. Het online kijken is geleidelijk aan populairder aan het worden. Ook voor ondernemers geeft dit kansen.
Zo kunt u middels video items uw expertise delen, u kunt simpelweg praten over dat waar u goed in bent. Of uw investeringsbeslissingen. U kunt ervoor zorgen dat mensen op een ontspannen en comfortabele methode meer over u te weten komen.

Videomarketing succes met weinig budget
Video is de beste vriend van iedereen. Zelfs ik, slechtziend en primair met audio en data bezig, doe sinds kort aan video.  Eigenlijk is voor iedereen video van belang. Om dit met succes te doen heeft u geen miljoenen nodig. Een extra persoonlijke lening is ook niet noodzakelijk. Het fijne van video en kanalen als YouTube is heel simpel: je kan er met relatief lage middelen internationaal bereik mee opbouwen.
Wat heeft u nodig om uw bereik te realiseren:

  • Een hosting kanaal (zoals YouTube),
  • Accounts op Twitter, Facebook, Linkedin etc.,
  • Onderwerpen voor over de video,
  • Toon meer dan alleen uw producten,

Om te beginnen is het handig om daar uw video's te kunnen vertonen waar uw doelgroep zit. Dit is, uiteraard, YouTube. U kunt de video vanuit YouTube op uw eigen website plaatsen. Dit is echter niet verplicht of technisch noodzakelijk.
Daarnaast is het een stuk handiger om uw video daar te plaatsen waar iedereen zoekt. Dat is, helaas, niet uw website.
Nadat u uw video geplaatst heeft op YouTube en uw eigen website is het de hoogste tijd om de wereld te vertellen dat uw video er is om bewondert te worden. Oftewel: u vertelt iedereen dat uw video er is. Op Twitter, Facebook, LinkedIn en ga zo maar door. Overal waar uw potentiële kijkers zijn, moet u zijn.
Bedenkt u een serie onderwerpen waar uw video over gaat? Indien u een bedrijf heeft is het een simpel iets. De producten en het laatste nieuws wat er gemeld kan worden. Zorg dat u 10 a 15 onderwerpen heeft om over te praten. Wat is het laatste nieuws op zo'n gebied? Hoe gaat het met uw bedrijf?
Toon meer dan alleen uw producten. Toon mensen hoe u eruit ziet, toon mensen simpelweg alles. Maar hou wel rekening met het licht.
Deze tips zijn bedoeld om u op weg te helpen naar succes met een effectieve en interessante marketing en promotie mogelijkheid. Een mogelijkheid om u te profileren zonder dat u er meteen een nieuwe hypotheek voor moet nemen. Wilt u meer  weten? Kijkt u dan eens naar de videomarketing en YouTube bully cursussen. Met uw code Beurstube krijgt u ook nog eens 25% korting.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud