Meerdere bronnen van inkomen

Ga naar de inhoud

Meerdere bronnen van inkomen

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal ondernemen · 10 december 2021
Tags: youtubevideoneofinance
Ik las op www.beleggen.com het bericht van iemand die zich bewust is geworden dat meerdere bronnen van inkomen een goede zaak is.
Ik ben het daar helemaal mee eens.
Dát is waar ik al sinds 1993 mee bezig ben. Tot dat moment had ik alleen een baan en daarnaast maakten mijn vrouw en ik indertijd in onze vrije tijd houten kinderspeelgoed. We hadden nog geen kinderen, dus tijd zat. We liepen ieder met een boekje op zak met daarin de voorbeelden van wat we konden maken.
In 1993 begon ik daarnaast een nieuwsbrief over beleggen. Een fysieke maandelijke nieuwsbrief van twee kantjes. Gratis...
Zo deed ik wat ervaring op met ondernemen en net het schrijven van nieuwsbrieven. Er was een voorzichtig begin gemaakt met het verkrijgen van meerdere bronnen van inkomen.
In 2000 besloot ik mijn vaste baan op te zeggen en puur ondernemer te worden. En in april 2001 begon ik noodgedwongen helemaal opnieuw als ondernemer. Ik had in ruim een jaar tijd mijn vermogen verspeeld door een bedrijf met 20 man personeel te starten. Dat liep, mede door de internet crisis, helemaal mis en april 2001 begon ik als zelfstandige helemaal opnieuw.
Dat is deze nog altijd.
Het onderhouden van de websites, nieuwsbrieven etc. kost tegenwoordig zo'n 3.000 euro per maand. Er moeten dus flink wat kosten gemaakt worden om alles voor elkaar te krijgen.
Maar die meerdere bronnen van inkomen zijn er ook. Soms enorme inkomsten, maar vaak gaat het, net als bij supermarkten, om relatief klein geld. Wat je dan wilt, is een enorme omzet maken.
Neo Finance, waar ik de grootste affiliate ter wereld van ben, leverde me afgelopen maand 205 euro bruto op. Dat is dus geen vetpot. Mijn YouTube video's, die ik ondertussen al anderhalf jaar dagelijks maak, leveren me ook rond dat bedrag op. Afgelopen maand was het 223 euro bruto.
Andere producten waar ik me me bezig hou kennen ook andere bedragen. De verkoop van rapporten liep dit jaar heel goed. Ik verwacht daar over heel 2021 netto wel zo'n 150.000 euro mee verdiend te hebben.
Ook de beleggingen die ik deed doen het nu goed. Ik sta nu met mijn eigen portefeuille op ruim 30% rendement voor 2021.
Minder liep mijn onroerend goed. Het is daarin hollen of stilstaan. De ene maand is prachtig, de andere maand betalen de huurders heel slecht. Belangrijkste tegenvaller is tot op heden het appartementencomplex. Ik heb daar heel veel eigen geld in bij moeten storten. Nog altijd is er geen enkel appartement helemaal klaar. Keer op keer is er weer wat. Het hele complex had oorspronkelijk in april 2020 opgeleverd moeten worden.
Ik heb daar dit jaar zo'n 100.000 euro bij moeten stoppen. Dat geld is er, dus geen nood, maar leuk is anders. Soms denk je wel eens... zal ik er zelf dan maar heen gaan om die laatste schroeven even aan te draaien...
Het zijn écht niet de moeilijkste werkzaamheden die nu nog gedaan moeten worden, maar het lukt gewoon niet om er mensen voor te vinden om het werk af te ronden. Ze werken een paar dagen en vertrekken zodra ze na die week hun loon gekregen hebben. Vervolgens kan er weer een week of twee of drie gezocht worden naar nieuwe mensen. Kortom, weer een week gewerkt en een maand verder.

Is het me waard om zoiets als Neo Finance en het YouTube kanaal dan toch vol te houden?
Ik vind van wel. Neo Finance heb ik zelf al meer dan 41.000 euro in leningen in wegggezet, hetgeen me ook ruim 11% zonder herinvestering per jaar aan het opleveren is. Het YouTube kanaal groeit nog altijd en is misschien niet zo zeer een directe inkomstenbron waar je afhankelijk van wilt worden, maar het wel weer een kanaal om publiek mee te creëren en bereiken. Ik investeer daar graag in, maar het is wel met een lange termijn visie in gedachten.
De investering in video middelen was 5.000 euro en iedere dag kost het zeker een uur. Voor het directe geld doe ik dat dus zeker niet.
Dat is het voordeel van meerdere inkomstenbronnen. Niet alles hoeft direct (veel) geld op te leveren. Dat geeft je de rust en ruimte om te experimenteren en dingen gewoon eens aan te zien. Is het leuk? Wil ik daar mee door gaan? Ik vind het heerlijk dat niet alles om geld draait.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud