Leef er goed van

Ga naar de inhoud

Leef er goed van

Succesverhaal
Gepubliceerd door Tom Lassing in Succesverhaal motivatie · 12 januari 2023
Tags: vermogenlevensstijlkopen
Ik las een vraag van een lezer bij een collega uitgever. De vraag van de persoon in kwestie kwam neer op het volgende:
Ik en mijn vrouw leven zuinig en bewust, we hebben spaargeld, hebben een mooi pensioen en samen hebben we een klein, maar fijn huis. We zijn beide net met pensioen gegaan.
Onze kinderen zijn op onze kosten naar de universiteit kunnen gaan en hebben mooie banen en een fantastisch inkomen en ze leven er goed van. Grote huizen, grote auto's en dure vakanties.
Ze schamen zich een beetje voor hoe wij nog altijd leven. Ze weten hoeveel geld we hebben en zijn van mening dat we onszelf enorm te kort doen.

Zijn we te zuinig?

Nu is de vraag niet aan mij gesteld en ik ken de vraagsteller niet, maar als mijn kinderen zich zouden schamen voor hoe ik woon en/of leef, en me dat ook zouden vertellen, en me aangaven dat ik me maar aan hun levensstijl moet aanpassen, dan zouden ze netjes naar de deur gebracht worden en met een schop onder de kont de straat op geknikkerd worden. Ze mogen commentaar hebben op mijn levensstijl, maar als ze zich voor mij schamen en mij aangeven dat ik voor hun moet veranderen, dan moeten ze maar meer afstand houden.
Je moet leven zoals je dat zelf wilt. Waar voel jij je goed bij? Je hoeft dus niet voor de buren of je kinderen een huis, boot, auto of TV te kopen waarmee die buren of kinderen zich er beter bij voelen.
Nu is dat door mij makkelijk gezegd. Ik heb al lang geleden besloten dat ik me weinig aantrek van wat anderen er van vinden. Ik rij dus een opgelapte Dacia en loop dagelijks in werkkleding omdat ik me niet steeds wil omkleden als ik in de tuin ga werken. Ik ben dus niet de klassieke Jan Modaal die vooral niet wil afwijken van de rest.
Als jij je prettiger voelt met een auto of huis net zo groot als die van de buren of kinderen, dan doe je dat lekker. Maar boeit je dat niet, dan ook helemaal goed.
Zo lang je geen overlast geeft met je levensstijl is er toch niets mis mee.
Kortom, luister naar je eigen hart en leef je eigen leven in je eigen stijl. Daar word je uiteindelijk het gelukkigst van.


Er zijn nog geen beoordelingen.
0
0
0
0
0

Terug naar de inhoud